Liga- és Küldöttválasztási Értekezlet

2018. július. 30., 13:09   |    

Liga- és Küldöttválasztási Értekezlet

Az értekezlet időpontja: 2018. augusztus 9. (csütörtök) 16:00 óra - Pécs, PTE Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (Pécs, Szántó Kovács J. u. 1/B)

Tisztelt Sportszervezetek!

A cikk alatt a letölthető dokumentumokban található a Liga- és Küldöttválasztó értekezlet meghívója.

A küldöttválasztással kapcsolatban a legfontosabb tudnivalók (MLSZ Alapszabály)
 
12. § A küldöttek választási rendje, a Küldöttközgyűlésen szavazásra jogosult küldöttek
 
(1) Az MLSZ Küldöttközgyűlésen résztvevő küldöttek megválasztásán szavazati joggal rendelkezik a sportszervezet bíróságon bejegyzett törvényes képviselője, illetve a sportiskola igazgatója, a diáksportkör elnöke, az alapítvány törvényes képviselője.
 
(2) Az MLSZ küldöttek választásának rendje: Minden tagszervezet 1 (egy) szavazattal rendelkezik, beleértve azokat a sportszervezeteket is, amelyek különböző versenyrendszerekben több csapatot is indítanak. Ilyen esetben a (3) pont szerinti sorrendben legmagasabb osztályban szereplő csapat a mérvadó.. A küldöttre javaslatot írásban a választási ülést megelőzően legalább 2 (kettő) nappal, illetve szóban a választási ülésen tehet a sportszervezet. A választási ülésen a szavazás mindig nyílt. Az a személy tekinthető megválasztott Küldöttnek, aki a legtöbb szavazatot kapta és a jelenlévő sportszervezetek szavazatainak több mint 50%-át megszerezte. Amennyiben a szavazás után nem állapítható meg a küldött személye, akkor a be nem töltött küldötti helyre vonatkozóan újabb szavazást kell tartani, a nem megfelelő számú szavazatot elért küldött jelöltek között mindaddig, amíg a küldötti helyek betöltése nem történik meg.
a) A küldöttválasztási eljárást (továbbiakban: küldöttválasztás) a (3) e) pontban nevesített bajnokságokban résztvevő sportszervezetek részére a megyei igazgatóságok bonyolítják le.
b) A (3) a), b), c) és d) pontban nevesített bajnokságokban résztvevő sportszervezetek küldötteinek megválasztását az MLSZ Versenyigazgatósága bonyolítja le.
c) A küldöttválasztást minden évben az adott bajnoki osztály(ok) nevezési eljárásának jogerős lezárását, illetve a bajnokság kezdetét követő 45 napig (attól függően, melyik a későbbi) kell lebonyolítani az a) és b) pontban foglaltak szerint, amiről jegyzőkönyvet kell készíteni.
d) A Küldöttválasztási ülés időpontjáról a meghívókat a küldöttválasztás előtt legalább 15 (tizenöt) nappal ki kell küldeni a sportszervezeteknek levélben vagy elektronikus úton. A Küldöttválasztási ülés a megjelent sportszervezetek számára tekintet nélkül határozatképes. e) A megválasztott küldöttek mandátumát 8 (nyolc) napon belül a választásról szóló hitelesített jegyzőkönyv MLSZ Főtitkárának való megküldésével kell igazolni.
f) A mandátum egy bajnoki évre - a következő küldött megválasztásáig,- szól. A megválasztott küldött visszahívható.
 
(3) Az MLSZ küldöttek száma 76 fő, az alábbi megosztásban
a) férfi felnőtt nagypályás NB I - 16 fő küldött;
b) férfi felnőtt nagypályás NB II - 16 fő küldött;
c) női felnőtt és utánpótlás nagypályás és futsal - 3 fő küldött; 11
 
d) férfi felnőtt és utánpótlás futsal és strandlabdarúgás - 1 fő küldött;
e) fentiekben nem nevesített sportszervezetek - 2 fő megyénként, összesen 40 fő küldött; 
 
MLSZ BMI


Letölthető dokumentumok


További hírek

Általános
Tájékoztatás az Országos Pályaépítési Program új pályázati üteméről

2018-08-03 11:03:33

Tájékoztatás az Országos Pályaépítési Program új pályázati üteméről

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül a sportegyesületnek lehetősége nyílik pályaépítésre pályázni.

Általános
Elhunyt Szepesi György, az Aranycsapat tizenkettedik tagja

2018-07-25 13:10:27

Elhunyt Szepesi György, az Aranycsapat tizenkettedik tagja

96 éves korában, szerda hajnalban elhunyt Szepesi György, a legendás sportriporter, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori elnöke. Szepesi Györgyöt az MLSZ saját halottjának tekinti.

Általános
Kreditpontgyűjtő konferencia Pécsen

2018-07-23 08:40:25

Kreditpontgyűjtő konferencia Pécsen

2018. augusztus 27-én ismét kreditpontgyűjtő továbbképzést szervez az MLSZ Edzőképző központja Pécsen.

Általános
IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

2018-07-13 08:40:09

IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

Kérjük az Egyesületeket, hogy rendkívül figyelmesen olvassák el a tájékoztatót!

Szponzorok