Ligaértekezletet tartott az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága

2016. augusztus. 12., 08:13   |    

Ligaértekezletet tartott az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága

Tegnap (aug. 11.) tartotta az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága a "szokásos" szezon kezdete előtti ligaértekezletét a megyei csapatok számára Pécsen.

liga_cikk1 Bogyay Zoltán (Igazgató) köszönti a megjelent egyesületek vezetőit Csütörtökön 16:00 órai kezdettel tartotta az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága a "szokásos" év eleji Ligaértekezletét a megyei csapatok számára. Az eseményen 33 egyesület képviseltette magát. Bogyay Zoltán (MLSZ Baranya Megyei Igazgató) nyitotta meg az értekezletet, majd tájékoztatta a csapatokat a legfontosabb tudnivalókról, az Igazgatóság munkájáról és a következő idény teendőiről. Szó esett a társasági adó (TAO) elszámolásokról és ellenőrzésekről, országos pályaépítési programról, az igazgatóság által a megyei csapatoknak nyújtott támogatásokról, így többek közt az újonnan nevező csapatok támogatásáról, a következő idényre vonatkozó fontos tudnivalókról, Magyar Kupáról, edzőképzésről, játékvezetésről és más a futballal kapcsolatos és a megyénket érintő témákról. liga_cikk2 Csapatok tájékoztatása a 2016-17-es idényre vonatkozólag Az Igazgató előadása után Czakó Dénes (Megyei Játékvezetői Bizottság Elnöke) és Kovács Nándor (JV oktatási referens) tartott egy kb. 40 perces előadást a résztvevőknek a labdarúgás játékszabályainak legfontosabb változásairól. Az elmúlt 130 évben nem volt ennyi változás, amely most a nyáron bevezetésre kerültek. Az Igazgatóság és a Játékvezetői Bizottság is fontosnak tartja, hogy aki a labdarúgásban, valamely "titulusban" részt vesz, az tisztában legyen a legfőbb változásokkal. A JV bizottság tervezi, hogy a megyei I. o. csapatokhoz külön - külön ill. az alacsonyabb osztályú csapatoknak régiónként tart fórumot a változásokról. Az értekezleten minden csapat átvehetett 1 db Labdarúgás játékszabályai 2016-17 könyvet, ezzel is segítve az egyesületeket az új szabályok megértésében. Azon egyesületek, amelyek nem voltak jelen az értekezleten, az Igazgatóság irodájában átvehetik a könyvet. liga_cikk3 Kovács Nándor (JV oktatási referens) tájékoztatója az új szabályváltozásokról   A játékszabályok változásainak bemutatása után a Küldöttválasztásra került sor. A megyei csapatok szavazásra jogosult képviselői Hehl Zoltánt (Somberek SK Elnök) és Horváth Józsefet (Harkány SE Elnök) választották meg  megyei küldöttnek. A választás után Pfilf László (Titkár) tartott sorsolásegyeztetést, ahol az egyesületek még a kéréseiket ill. változtatásaikat leadhatták az Igazgatóság felé, amelyek alapján a jövő héten elkészülnek a végleges sorsolások.

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok