Magyar Kupa: A Szentlőrinc maradt talpon

2017. szeptember. 21., 20:09   |    

Magyar Kupa: A Szentlőrinc maradt talpon

A PMFC és a Mohács labdarúgócsapata sem bírt élvonalbeli riválisával a Magyar Kupa szerdai játéknapján. Amíg a Duna-partiak azonban sima, négygólos vereséget szenvedtek a Videotontól, Márton Gábor együttese nem volt messze attól, hogy hosszabbításra mentse a Honvéd elleni csatát.

Kép forrása: www.pmfc.hu

Arra a versenybizottsági ülésre mondjuk kíváncsiak lennénk, amely szerdán délután háromra tette a Magyar Kupa hatodik fordulójának mérkőzéseit. Ebben, a szurkolóbarátnak aligha nevezhető időpontban ugyanis a Honvéd pécsi vendégjátékát alig párszáz ember nézte meg a helyszínen. És mielőtt bárki az időjárásra fogná a kevés szurkolót, itt tesszük hozzá, a második félidőben jelentősen növekedett a kezdeti két-háromszáz fős lelátói „tömeg”.

Aki viszont kilátogatott a PMFC–Bp. Honvéd meccsre, tíz perc alatt elszédülhetett, úgy kellett kapkodnunk ugyanis a fejünket. Bata kapufájával indult a helyzetek sora, amire a túloldalon Danilo egy góllal válaszolt – igaz les miatt nem adták meg. Kisvártatva jött Kamber közeli fejese, amit Sólyom védett bravúrral, majd a pécsi Horváth Péter lőtt egy egészségeset, centikkel a bal alsó mellé. Jó volt a meccs, és ezt még akkor is így gondoltuk, amikor egy beadás után Holender vezetéshez juttatta a Honvédot. Mondjuk a félidő végén Füredi huszonötről elersztett bombájánál nem kellett sok az egyenlítéshez, de a szünetre maradt a 0-1. A második félidőben már sokkal több volt a hiba mind a két oldalon, unalmasabb is lett a találkozó, de húsz perccel a vége előtt Károly kapufájánál azért nagyon bíztunk egy huszáros pécsi hajrában. Ez végül elmaradt, a Honvéd kiharcolta a továbbjutást, de a PMFC nagyon tisztességesen helyt állt.

PMFC–Bp. Honvéd 0-1 (0-1)
Labdarúgó-Magyar Kupa, 6. forduló. Pécs, 300 néző. V.: Barna Gábor (Kis, Perák). PMFC: Sólyom – Kónya K., Nagy J., Fellai, Varga T. – Turi, Füredi (Rácz, 79.) – Bata, Wittrédi (Koller, 65.), Horváth P. (Károly (65.) – Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor. Bp. Honvéd: Horváth A. – Villám (Latifu, 46.), Lovrics, Baráth, Laczkó – Nagy G., Kamber, Gazdag – Holender, Danilo (Hegedűs, 89.), Lanzafame (Tömösvári, 75.). Vezetőedző: Erik van derr Meer.
Gól: Holender (19.).

A Mohács is egy hazai sztárcsapatot látott vendégül az MK-ban, de ellentétben a PMFC-vel, az MTE-nek nem volt esélye. A félig-meddig tartalékosan felálló Videoton már az első félidőben eldöntötte a meccset.

Mohácsi TE–Videoton 0-4 (0-3)
Labdarúgó-Magyar Kupa, 6. forduló. Mohács: Csobán (Windischmann, 46.) – Both, Hetényi, Strigencz, Bódis (Dávid, 57.) – Izsák, Marton, Pókos Cs. (Fazekas, 81.), Pókos M. – Nagy Zs., Kovács P. Vezetőedző: Székely István. Videoton: Horváth T. (Hársfalvi, 81.) – Nego, Fejes (Tóth B., 58.), Szabó B., Mocsi – Barczi, Varga J., Kovács I. (Szolnoki, 58.), Tamás – Géresi, Lazovics. Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólok: Szabó B. (6., 81.), Tamás (21.), Fejes (43.).

A legvégén kaptak ki
A Kozármisleny ugyan nem NB I.-es riválist kapott a Magyar Kupában, ám így sem volt sokkal könnyebb dolga, mint a Pécsnek vagy a Mohácsnak. Németh Zsolt gárdája a másodosztályú Gyirmótot látta vendégül, és bizony egy végletekig kiélezett csatát hozott a párharc.

A hazaiak edzője a találkozó előtt azt nyilatkozta lapunknak, hogy a kupameccseknek mindig van egy különleges hangulata. Nos, ez olyannyira bejött, hogy hosszabbításba torkollt a találkozó. Gól nem született kilencven perc alatt, sőt, már lélekben mindenki a büntetőkre készült – ám a 117. percben a Gyirmót betalált, és szertefoszlatta a mislenyiek továbbjutásról szőtt álmait.

Kozármisleny–Gyirmót 0-1 (0-0, 0-0) – hosszabbítás után

Labdarúgó-Magyar Kupa, 6. forduló. Kozármisleny: Ipacs – Petrovics (Udvardi, 46.), Fiáth, Racskó, Kocsis – Grabarics, Tóth M. – Reith (Márkvárt P., 77.), Horvát (Hleba, 96.), Városi – Kiss D. Edző: Németzh Zsolt.
Gól: Kiss M. (117.).

A Szentlőrinc ott lesz a következő körben
Két nagyjából azonos erősségű csapat összecsapása volt Szentlőrincen – legalábbis előzetesen nagyjából ezt lehetett feltételezni. Ehhez képest Turi Zsolt alakulata már az első félidőt követően kétgólos előnyben volt. A szünet után sem jött a vendégek szépítése, így ahogy haladt előre az idő, úgy lehetett egyre nyugodtabb a baranyai csapat. A második játékrész derekán azért biztos ami biztos, lőttek még egyet a hazaiak – Tóth Adriánnak már a második gólja volt ez a meccsen –, ezzel bebiztosították a győzelmet és a továbbjutást is. Mint utóbb kiderült, egyedüli baranyai csapatként készülhet a Magyar Kupa következő körére a Szentlőrinc.

Szentlőrinc–Csepel 3-0 (2-0)
Labdarúgó-Magyar Kupa, 6. forduló. Szentlőrinc: Pacéka – Temesvári (Aszalós, 78.), Keresztes, Dudás, Németh – Bodó – Havas, Hampuk (Berdó, 67.), Vágner, Virág – Tóth A. Vezetőedző: Turi Zsolt.
Gólok: Tóth A. (27., 79.), Dudás (45.).

Pedig jól kezdtek
A megyei I. osztályban hibátlanul listavezető Pécsváard úgy kezdett az NB III.-as Tisazújváros ellen, ahogyan azt a hazai szurkolók megálmodták: Horváth Vince révén vezetést szerzett a meccs elején. Nagy kár, hogy később megmutatkozott az osztálykülönbség, a vendégek ugyanis fordítottak, és simán nyertek is.

Pécsvárad–Tiszaújváros 1-4 (1-1)
Labdarúgó-Magyar Kupa, 6. forduló. Pécsvárad: János – Kőnig (Vajk, 85.), Krapecz, Hambuch, Spannenberger M. – Horváth V. (Máté Gy., 76.), Szentes, Tukerics (Mészáros, 76.), Németh – Takács Á., Bartal. Vezetőedző: Varga László.
Pécsváradi gól: Horváth V. (23.).

Forrás: www.bama.hu


További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok