MLSZ: itt az új, négymilliárd forintos támogatási rendszer!

2018. március. 28., 12:26   |    

MLSZ: itt az új, négymilliárd forintos támogatási rendszer!

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége két héttel ezelőtt döntött arról, hogy az NB I-ben átalakítja a fiatal játékosok, illetve a hazai futballisták szerepeltetését ösztönző támogatási rendszert.

Az úgynevezett „fiatalszabályt” leváltó „produktivitási pontszámítás” mechanizmusáról a válogatott meccsek alatti bajnoki szünetben tartott részletes tájékoztatót a szövetség.

MIÉRT KELL LEVÁLTANI A „FIATALSZABÁLYT”? – MIK A CÉLOK?

„A Magyar Labdarúgó-szövetség továbbra is eltökélt, hogy minél több hazai játékos és azon belül minél több fiatal játékos szerepelhessen a profi csapatokban. A cél helyes volt, és ez a jövőben sem változik” – szögezte le elöljáróban Roskó Zoltán a szövetség operatív igazgatója az új támogatási rendszer sajtóbemutatóján.

Változás csak a cél megvalósulását ösztönző rendszer tekintetében lesz, ugyanis teljesen új eszközt vezet be a szövetség. Az operatív igazgató kifejtette, a tapasztalatok azt mutatták, a jelen szezonban még érvényben lévő„fiatalszabály” egyre kevésbé hat valódi ösztönzőként a klubokra – a 12 csapatból öt már biztosan nem részesül ebből a támogatási formából, mert nincs olyan, 1997. január 1. után született játékosa, aki legalább 17 mérkőzést végigjátszana a szezonban –, ráadásul több, a szövetség által nem kívánt hatást is kiváltott az intézkedés.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják el:

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mlsz-itt-az-uj-negymillard-forintos-tamogatasi-rendszer-2626619 >>

Forrás: www.nemzetisport.hu


Címkék:

További hírek

Általános
MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

2024-07-05 09:24:27

MLSZ Grassroots Alap edzőképző tanfolyamok indulnak

Az MLSZ Edzőképzési Intézete 13 darab MLSZ Grassroots Alap tanfolyamot hirdet 2024 őszi félévében. Baranyában Kozármislenyben kerül lebonyolításra.

Általános
Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

2024-06-25 14:31:40

Elhunyt a legendás mohácsi gyúró, Szabó László

Hétfőn érkezett a szomorú hír, elhunyt Szabó László, vagy ahogy mindenki szólította Mohácson, Zsömi, aki harminchét évet húzott le a MTE labdarúgó-szakosztályánál. A legendás gyúró iránti tiszteletünket kifejezve elevenítjük fel a Mohácsi Újság.hu 2015-ben vele készített interjúját.

Általános
Futballünnep Drávaszabolcson

2024-06-20 12:30:25

Futballünnep Drávaszabolcson

"Hátsó füves" futballmentő túra keretén belül június 29.-én (szombaton) Drávaszabolcson futballünnepre kerül sor.

Szponzorok