Nemzetközi Veterán torna

2021. szeptember. 29., 18:30   |    

Nemzetközi Veterán torna

Először megrendezett Kárpát-medencei veterán labdarúgók találkozója és családi nap volt a baranyai megyeszékhelyen, a Verseny utcai Vasutas-sporttelepen, ahol a PVSK kiváló házigazdának bizonyult.

A sportlétesítményben az egykori PEAC-pályán futballozott a résztvevő nyolc csapat, amelyek a következők voltak: Bóly, Komló, PMFC, PVSK, PEAC, Eszék (horvát), Lendva (szlovén), Dunaszerdahely (szlovák).
Az együtteseket két négyes csoportba osztották, azok azonos helyezettjei helyosztót játszottak egymással.
A 2x12 perces, kispályás mérkőzésekkel, műfüvön lebonyolított nemzetközi torna végeredménye:
1. PMFC
2. PVSK (a döntőben 5-1 a PMFC javára),
3. Lendva
4. Eszék
5. Bóly
6. PEAC
7. Komló
8. Dunaszerdahely

A három külföldi gárdát az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága külön díjazta. A családi nap keretében a gyermekeknek 7-es rúgó párbajt, ügyességi sorversenyeket és táncbemutatót tartottak. 
A sporteseményen ott volt az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület vezetősége, Őze Tibor elnökkel az élen ill. jelen volt Petrika Ibolya, az MLSZ Szociális Program vezetője.
 
- Akik most itt játszanak, azok nagyon komolyan veszik a szlogenünket, azt, hogy egy életen át lehet és kell is játszani - ezt már Stier József, a déli régió kispályás labdarúgó bajnokság koordinátora mondta, majd így folytatta: - Még gondolkodunk azon, hogy a környező országok magyarlakta területeit még jobban bekapcsoljuk a programba, mint ahogy az Eszékkel már állandó kapcsolatunk van.

Ádám Sándor az eszékiek játékos-edzője is bekapcsolódik a beszélgetésbe. – Örömmel jöttünk, itt voltunk a centenárium alkalmából rendezett tornán is. Nemcsak a sportbarátság miatt fontos ez, hanem azért is, mert nálunk nincs ilyen jellegű bajnoki rendszer, ezért, ha a járványhelyzet engedi, rendszeresen részt kívánunk venni a bajnoki küzdelmekben.

Jó idő, kiváló mérkőzések, nagy csaták jellemezték a nemzetközi tornát, mintegy alátámasztva a szlogent, hogy soha ne hagyjuk abba a rendszeres mozgást.

Az országos veterán kispályás focibajnokságon belül a dél-dunántúli régiós tornasorozat október 1-én Babarcon folytatódik.

Forrás: Horváth László ill. pvsk.hu

Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok