Nyugalom és kiszámíthatóság a megyei fociban

2015. december. 29., 09:49   |    

Nyugalom és kiszámíthatóság a megyei fociban

A fegyelmi helyzet évről évre javul, s az utánpótlásban nőtt a csapatok száma, derült ki az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága évzáró rendezvényén.

Sokan féltek a PMFC szurkolóitól (a bajnoki rajt előtti ligaértekezleten ennek hangot is adtak), de a folyamatos egyeztetéseknek is köszönhetően velük nem volt különösebb probléma a baranyai megyei I.-es focipályákon. Mindez az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága évzáró rendezvényén hangzott el, amelyen a társadalmi aktívákat köszöntötték, 45-en részesültek elismerésben. Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI elnöke köszöntőjében elmondta, hogy Baranyában évről évre javul a fegyelmi helyzet, az amatőr bajnokságokat nem kísérték balhék, így a megfogalmazása szerint talán sikerült nyugalmat, kiszámíthatóságot vinni a megyei fociba. Jelenleg a megyében 7300 felett van a kiadott játékengedélyek száma, de ez nem jelenti azt, hogy ennyien futballoznak. A növekedés folyamatos, bár egyre kisebb mértékű. Nagy a harc a gyermekekért, a többi sportág is igyekszik magához csábítani már az óvodásokat is. Nőtt a csapatszám, azonban inkább csak az utánpótlásban, ugyanis nem lett több felnőttegyüttes. Mindenesetre az MLSZ BMI három éve támogatja azokat a sportegyesületeket, amelyek új csapatot indítanak. – Miután a PMFC nem kapott NB I.-es licencet és a megyei I.-be kényszerült, a baranyai labdarúgó-piramis teteje lelapult, letört a csúcs – véli Bogyay. – Nálunk a legmagasabb osztályt az NB III. jelenti, ami nem igazán vonzó a fiataloknak, mindenképpen szüksége lenne a megyének minimum NB II.-es csapatra. Bevált a PMFC-vel és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-vel közös törpfociprogram, sikeres a másfél éve meghirdetett, a Pécsi Sörfőzde által támogatott sportszerűségi verseny. Az elmúlt évek eredményeit sikerült megőrizni és bizonyos területeken tovább javulni, természetesen még bőven van mit finomítani, de az irány jó. A megyei labdarúgás számára a 2015-ös évben slusszpoén volt az amatőr válogatottak országos tornájának megnyerése, ami Baranya számára nagyszerű siker. Téli tornák Annak érdekében, hogy a téli időszak ne legyen teljesen holt szezon a baranyai csapatok számára, az MLSZ BMI igyekszik megfelelő felkészülési lehetőséget biztosítani, felnőtt- és utánpótlás-szinten egyaránt, mindezt támogatott formában. A téli nagypályás műfüves tornára csaknem hatvan együttes jelentkezett, a fiatal futsalosok bajnokságára pedig hat korosztályban hatvan gárda nevezett. Forrás: www.bama.hu

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok