Szerdán gyakorlati vizsgáztak a Grassroots C labdarúgó edzőképző tanfolyam hallgatói Kozármislenyben

2020. február. 13., 18:13   |    

Szerdán gyakorlati vizsgáztak a Grassroots C labdarúgó edzőképző tanfolyam hallgatói Kozármislenyben

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott KOZÁRMISLENYBEN. Február 12.-én (szedán) 27 fő tett sikeres gyakorlati vizsgát.

GRASSROOTS "C" Labdarúgó Edzőképző Tanfolyam 2019.09.11. - 2020.02.12. KOZÁRMISLENY

A Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete - a 2013. évi LXXVII. törvény hatálya alá nem tartozó iskolarendszeren kívül szervezett - MLSZ Grassroots „C” labdarúgó edzőképző tanfolyamot tartott KOZÁRMISLENYBEN.
Tanfolyam célja: naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket. A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében a 5 - 13 éves korosztályok részére.

A 2019. szeptember 11.-én kezdődött tanfolyamra 29 fő nyert felvételt. A hallgatók hét tanfolyami napot töltöttek együtt két - három hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatták el a tananyagot az Edzőképzés Instruktorainak közreműködésével. Sárközi István Instruktor már hetedik alkalommal felelt Baranyában a Grassroots C edzőképzés adott tanfolyamáért. Munkáját egy-egy alkalommal Pári Sándor és Jakab Péter Edzőképző Instruktor segítette, akik hasonló felfogással és odaadással adták át a hallgatóknak az aznapi "útravalót". 
A központi  elméleti vizsgára 2020. január 25.-én  (Székesfehérváron) került sor online teszt formájában. A 29 fő hallgatóból 26 főnek sikerült az elméleti vizsga, akikre a szerdai napon (feb. 12.-én)  a gyakorlati vizsga várt Kozármislenyben (ebből 1 fő engedéllyel Debrecenben tett sikeres gyakorlati vizsgát) kiegészülve két tavalyi pótvizsgázóval.  A gyakorlati vizsga Sárközi István (Instruktor) és Gáncsos András (Instruktor) Urak "felügyelete alatt zajlott". Délelőtt 09:30 órától az U7 és U11 korosztály várt a vizsgázók egyik felére, míg 11:00 órától az U9 és U13 korosztály jelent meg és "segítették" a hallgatók vizsgáját. Külön kiemelném a srácok kitartását, hiszen rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a vizsgázók "utasításait", így "megkönnyítve" a sikeres vizsga végrehajtását.

26 + 2 fő mondhatja el magáról 2020-ban Baranyában, hogy Grassroots "C" labdarúgó edzői végzettséget szerzett (mindenkinek sikerült a gyakorlati vizsga). Azon hallgatók, akiknek az elméleti vizsgája nem sikerült, a későbbiekben természetesen lehetőséget kapnak a javításra. A tervek szerint a tavasz folyamán, ünnepélyes keretek között megrendezett oklevélátadón kapják meg a végzett hallgatók diplomájukat Telkiben.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásának helyszínét ill. a gyakorlati oktatásokra és vizsgára a gyerekeket a Kozármisleny FC és a FUEGO-Sport Kft biztosította. Köszönettel tartozunk Rákóczy Gábor, Kovács Zoltán, Jelena Richárd, Nagy Attila, Kocsis Adrián edzőkollégáknak akik a gyerekek jelenlétét biztosították számunkra ill. Magyar Márk Klubigazgatónak. Megemlíteném még a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános iskola Igazgató nőjének - Varga Évának - rendkívül korrekt hozzáállását, aki évek óta minden esetben hozzájárult, hogy a gyerekek akár délelőtt, vagy délután megjelenhessenek a gyakorlati foglalkozásokon.

Képek a vizsgáról:

Kozármislenyi tanfolyamon részt vett és végzett hallgatók:

Boros Tamás
Fellai József
Gál Szabolcs
Grabarics Máté
Hegedűs Renáta
Jelena  Richárd
Kovács Dávid Attila
Kurucsai Kornél
Loch Péter Patrik
Marton Ferenc
Máté Ákos Krisztián
Nagy Ronald
Pajger Zoltán
Pénzes Szabolcs
Péter József
Pókos Máté
Rácz Ervin
Schmidt Mátyás
Schneider Bence
Sziládi Roland
Szlama Bálint
Tóth Máté
Vörös Kristóf Lajos
Wenczel Gergő
Dr. Wieland Zsolt János
Zsebe Gábor
Szabó Sándor Domokos
Tóth Dorottya

Éles András
MLSZ Baranya Megyei
Koordinátor

 

 


Címkék:

További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok