Átigazolási tájékoztató (2017-2018 tél)

2018. január. 11., 14:54   |    

Átigazolási tájékoztató (2017-2018 tél)

 

2017 – 2018 TÉLI ÁTIGAZOLÁSI TÁJÉKOZTATÓ

Tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy az alábbi tájékoztató az 1 / 2018 NYIÁSZ rövid kivonata, a téli átigazolási időszak lényegi része. További információk a hatályos NYIÁSZ szabályzatban találhatók, amely letölthető a tájékoztató alatt található letölthető dokumentumokból vagy az MLSZ dokumentumtárából.

LABDARÚGÁS - Átigazolási időszak

Felnőtt és U6-U19: 

január 15. – február 14. éjfél (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz!) 

Öregfiúk: 

január 15. – február 14. éjfél 

Hivatásos labdarúgók belföldi átigazolása:

január 15. – február 14. éjfél

FUTSAL - Átigazolási időszak

 Felnőtt és utánpótlás:

január 15. – február 14. éjfél (amennyiben az átadó sportszervezet hozzájárul az átigazoláshoz!) 

 

Versenyigazolványok leadása 

A 2017-2018-as bajnoki évre érvényes versenyengedéllyel rendelkező labdarúgó átigazolása esetén a játékos Versenyigazolványát le kell adni az Igazgatóságon. A labdarúgó átigazolását követően az új sportszervezetébe érvényes Versenyigazolványa csak ezt követően kerülhet kinyomtatásra.

A. táblázat, felnőtt működési költségtérítés:

1) Az amatőr férfi, női, valamint futsal 19 év feletti labdarúgó belföldi átigazolásakor, a téli átigazolási időszakban az átadó és az átvevő sportszervezet a jelen szabályzatban előre meghatározott maximum összeg határig állapodhat meg az A. táblázatnak megfelelően.
(Az összegek forintban megállapítottak, és az átvevő sportszervezet besorolása alapján számítandóak). 

1a) A felnőtt működési költségtérítés a téli átigazoláskor fizetendő, minden egyes alkalommal. A működési költségtérítés megfizetésén felül az átigazolás csak akkor hajtható végre, ha ahhoz az átadó sportszervezet hozzájárul.

 1b) Később, ezen táblázat alapján további pénzügyi követelés nem érvényesíthető. 

1c) A táblázat alkalmazása csak belföldi sportszervezet váltások esetére értendő. 

1d) Az átvevő sportszervezet a megállapodás szerinti összeget az átigazolás előtt banki átutalással köteles teljesíteni az átadó sportszervezetnek. Az átigazoláshoz szükséges okiratokkal (átigazoló lap, működési költségtérítésre vonatkozó számla, szükség esetén a megkötött megállapodás) együtt a pénzmozgás megtörténtének igazolását is be kell nyújtania az MLSZ illetékes szervéhez, ennek hiányában – amennyiben a NYIÁSZ eltérően nem rendelkezik - a labdarúgó nem igazolható át. 

1g) Az átadó sportszervezet írásban lemondhat az A. táblázatban szereplő felnőtt működési költségtérítésről. 

A téli átigazolási időszakban az 1998-ban született labdarúgókra az A. táblázat szerinti díjak vonatkoznak.

 

B. táblázat, utánpótlás működési költségtérítés: 

2) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó (kivéve futsal, strandlabdarúgás) belföldi átigazolásakor minden átigazolási időszakban a B. táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően. Működési költségtérítésként elszámolható az a bajnoki év, melyre a labdarúgó érvényes versenyengedéllyel rendelkezett és az adott bajnoki évben hivatalos mérkőzésen pályára is lépett. 

2a) A 12 év alatti labdarúgó esetén valamennyi átigazolási időszakban, valamint az U12-es korosztályból adott bajnoki idényben kiöregedő amatőr labdarúgó átigazolása esetén, az idény végén az adott, NYIÁSZ-ban meghatározott nyári átigazolási időszakban, a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő. 

KIVÉTELES ÁTIGAZOLÁSI LEHETŐSÉG 

NYIÁSZ 19 § 1. m): 

Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét betöltött amatőr labdarúgó 12 hónapig
az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen.
Belföldi átigazolás esetén, ha a 17. életévét be nem töltött amatőr labdarúgó
6 hónapig az érintett szakág egyetlen sportszervezet labdarúgó csapatában sem kezdő, sem cserejátékosként nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen. E pont szerinti különleges átigazolásra is alkalmazni kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket (beleértve a működési költségtérítés megfizetését) azzal, hogy az átadó sportszervezet hozzájárulása nem szükséges az átigazoláshoz. 

Kiegészítés: Amennyiben a labdarúgó a NYIÁSZ 19 § 1. m) pontja alapján igazol át, a működési költségtérítés kötelezettsége fennáll. Azzal, hogy az utolsó pályára lépésétől több mint 2 év telt, a működési költségtérítés megfizetésének kötelezettsége megszűnik. 

Az Igazolások, Átigazolások benyújtása és a versenyengedély kérelem csak elektronikus úton az IFA rendszeren keresztül történik!!!


Letölthető dokumentumok


Címkék:

További hírek

Általános
IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

2018-07-13 08:40:09

IFA Sportszervezeti jogosultság változás - FONTOS !

Kérjük az Egyesületeket, hogy rendkívül figyelmesen olvassák el a tájékoztatót!

Általános
TAO: Elszámolások beadása

2018-07-11 19:46:26

TAO: Elszámolások beadása

Ezúton tájékoztatjuk az Egyesületeket, hogy a 2017/18-as Sportfejlesztési Programok elszámolási határideje 2018. július 30.

Általános
UEFA A és UEFA B edzőképző tanfolyam

2018-07-11 19:28:52

UEFA A és UEFA B edzőképző tanfolyam

Az MLSZ Edzőképző központja UEFA A és UEFA B labdarúgó edzőképző tanfolyamokat hirdet. A jelentkezési felület: 2018. 07.24.-én pontban 12:00 órakor nyílik meg.

Általános
Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

2018-07-05 09:02:41

Grassroots-tábor Tiszaújvárosban

Pécsi gyerek részvételével befejeződött a Magyar Labdarúgó Szövetség szociális programjának keretében rendezett Nyári Grassroots Szociális Tábor Tiszaújvárosban.

Szponzorok