Tíz év tudatos munka után – kezdődhet az építkezés

2020. április. 24., 13:14   |    

Tíz év tudatos munka után – kezdődhet az építkezés

Himesháza lassan, szisztematikusan újraépítette a labdarúgását, tíz éve még csupán egy öregfiúk csapattal indult, ma már két osztályban is felnőttgárdát indít, és az utánpótlás is sürgölődik. De pálya nekik is kell.

Leib Rolandné éppen tíz esztendeje lett a himesházi klub elnöke, és akkor még fogalma sem volt róla, mekkora fába vágta a fejszéjét. A fa nagy volt, de a fejsze még élesebb.

- Kalandos időszak volt – emlékszik vissza Leib Rolandné. – Csak egy öregfiúk csapatunk volt, igyekeztünk minél szélesebb alapokra helyezni az egyesületet, próbálkoztunk kézilabdával, asztalitenisszel, de az igazi segítség Fischer Norbert lelkesedése és az önkormányzat támogatása volt, ezen a két alapon tudtunk építkezni, no meg az akkori elnökségi tagok munkájára alapozhattunk.

Ehhez képest ma már két felnőttcsapatot versenyeztetnek, ami Baranyában egy ezerfős településtől igen szép teljesítmény.

Hosszú út vezetett idáig. Meg kellett találni a fiatalokban a motivációt, oda kellett vonzani őket a pályára, ehhez pedig kellettek a remek edzők, szakemberek, akik nem csupán a szakmai tudásukat, hanem a határtalan lelkesedésüket is adták. Ez vezetett odáig, hogy a felnövő helyi és környékbeli – Geresdlak, Szűr, Székelyszabar, Szebény, Erdősmárok– fiatalok itt akartak sportolni, futballozni. Ebből jött létre az a közösség, ami ma Himesházát jelenti, és annak ellenére, hogy innen is sokan mentek külföldre dolgozni, sikerült egy stabil hátteret felépíteni. Ma már nem egy öregfiúk csapatról beszélhetünk, hanem egy nagy célokban gondolkodó megyei másodosztályú gárdáról, mögötte egy olyan megye hármas csapatról, akik itt nőttek fel, mindenük Hímesháza, és várják a lehetőséget, hogy feljebb léphessenek. De akkor még az utánpótlásról nem is beszéltem, szerencsére évről évre jönnek fel a helyi tehetségek.

Na jó, de Himesházán van egy centerpálya…

És közvetlenül mögötte egy edzőpálya. De még ez is kevés. Éppen ezért pályáztunk egy 22x42 méteres műfüves pálya építésére, mert egyszerűen nem férünk el. Mivel a pálya megépítéséhez csupán 10% önrészre volt szükség, az önkormányzat is azonnal mellénk állt. A Baranya Megyei  Társadalmi Elnökség és az igazgatóság támogatta pályázatunkat, amit az MLSZ Elnöksége hagyott jóvá. A dolgok jelenlegi állása szerint júniusra elkészülhet az új pálya, nekünk pedig ismét főhet a fejünk.

Miért? Nem lesz, aki használja?

- Ó, azzal nincs gond, a klubban mintegy 150-en sportolnak, már megállapodtunk a helyi iskolával és óvodával, és van olyan amatőr társaság is a környéken, aki szívesen lejönne mozogni. De az összesen három pályához azért öltözői kapacitás is kell, úgyhogy a következő lépésünk az lesz, hogy ezt megvalósítsuk. Nyilván nem jövőre, de nagyon bízunk benne, ha a műfüves pályát tető alá hoztuk, akkor a további terveinket is siker koronázza.


Címkék:

További hírek

Általános
Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

2024-05-17 16:49:06

Játékmester - pedagógus továbbképzést tartottak Mohácson

A Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Osztálya ’Játékmester’ pedagógus játékmódszertani továbbképzést tartott Mohácson, amelyen 35 fő pedagógus vett részt és végezte el sikeresen.

Általános
Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

2024-05-15 15:22:41

Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium - leány labdarúgás

Az iskolai leány labdarúgócsapat elmúlt 10 évét bemutató kiállítást szerveztek a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, mely bemutatta az évek során elért sikereket és a megélt emlékeket. A kiállításnak köszönhetően egy helyen lehetett megtekinteni az elmúlt 10 év relikviáit: Mezek, serlegek, érmek, fényképek, újságcikkek, labdák.

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Szponzorok