Tizenkét fő tett sikeres vizsgát a Grassroots Alap labdarúgó edzőképző tanfolyamon Pécsen

2023. január. 26., 13:33   |    

Tizenkét fő tett sikeres vizsgát a Grassroots Alap labdarúgó edzőképző tanfolyamon Pécsen

Az MLSZ Felnőttképzési Intézete MLSZ Grassroots Alap labdarúgó edzői tanfolyamot tartott Pécsen az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémián. Január 25.-én (szerda) 12 edző tett sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát.

A Grassroots Alaptanfolyam célja, hogy naprakész ismeretanyaghoz juttassa a gyermekekkel foglalkozó és a tömegsport területén tevékenykedő edzőket. A tanfolyam során a hallgatók az életkori sajátosságokra épülő sportági ismeretek mellett elsajátítják a gyermekek sportolásával összefüggő szervezési, egészség biztosítási, módszertani és tehetséggondozási alapismereteket, elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt az érintett korosztályok játékosai között. Jártasságot szereznek a gyermekek sportolásával, labdarúgó foglalkozások tervezésével kapcsolatos dokumentációk elkészítésében az 5 - 19 éves korosztályok részére.

A 2022. szeptemberében kezdődött edzőképző tanfolyamra 16 fő nyert felvételt Baranyában. A hallgatók nyolc tanfolyami napot töltöttek együtt egy - két hetente, ahol elméleti és gyakorlati oktatásokon sajátíthatták el a tananyagot az Edzőképzés instruktorának / oktatójának, Deli Balázsnak a közreműködésével. A majd féléves tanfolyam során néhányan "lemorzsolódtak", így 12 fő várhatta izgatottan a szerdai vizsganapot.
A délelőtti elméleti vizsgát (on-line teszt) mindenki sikeresen abszolválta. Délután adhattak számot a hallgatók gyakorlati tudásukról az Akadémia pályáin  a PMFC utánpótlás csapatainak közreműködésével. A gyakorlati vizsgát is minden hallgató teljesítette, így hivatalosan is Labdarúgó edzőkké váltak. Pozitívum, hogy a tanfolyamon két hölgy is részt vett.

Az elméleti és gyakorlati vizsga Deli Balázs (Edzőképző instruktor), Velez Attila (Klubfejlesztési Mentor) és Major Ádám (Klubfejlesztési Mentor) Urak "felügyelete alatt zajlott". Külön kiemeljük a PMFC utánpótlás játékosait, hiszen rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a vizsgázók "utasításait" így "segítve" a sikeres vizsgák végrehajtását.

A teljes tanfolyam kitűnő körülmények között zajlott az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémián. Külön köszönet a PMFC vezetőségének és utánpótlás edzőinek, hogy a tanfolyamhoz biztosították a helyszínt, a gyakorlati foglalkozásokra a korosztályos csapatokat és a foglalkozásokhoz a megfelelő eszközöket.

Képek a vizsgáról (2023.01.25 - Id. Dárdai Pál Akadémia):
(A képre kattintva tekinthető meg a galéria)

A pécsi tanfolyamon végzett hallgatók:

BARABÁS JÓZSEF
CSILITS RICHÁRD
DÓCZY MÁTYÁS CSANÁD
FARKAS JÁZMIN

FORRAY TÜNDE
HAINCZ KRISZTIÁN
JAKAB ATTILA
MARKOTICS ZSOLT
MESTER TAMÁS
ÓTOTT JÓZSEF
SÁFÁRIK PATRIK
VAJDA TIBOR

GRATULÁLUNK A VÉGZETT EDZŐKNEK!

Éles András
MLSZ BMI


További hírek

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Általános
2024 KREDITSZERZŐ KONFERENCIÁK/ WEBINÁROK
Szponzorok