Veteránok viadala – Grassroots-fesztivál Óbudán

2018. június. 26., 14:05   |    

Veteránok viadala – Grassroots-fesztivál Óbudán

Szombaton a III. Kerületi TVE pályáján tízedik alkalommal rendezte meg az MLSZ az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált. Baranya megyét a PVSK veteránjai képviselték, akik az előkelő 5. helyen végeztek.

Az ország régióiban júniusban befejeződtek a selejtezők a veteránoknak kiírt tornasorozatokban, köztük megyénkben is. Hat minitorna után az öt baranyai csapattal - kiegészülve a szekszárdi "vendégveteránokkal" - zajló bajnokság véget ért. Igazán izgalmas és fordulatos tornák után a végeredmény:

  1. PVSK
  2. Szekszárd
  3. Komlói Bányász
  4. PEAC
  5. PMSC
  6. Bóly

Gólkirály: Porga István (Szekszárd)
Legjobb Kapus: Bien József (Komlói Bányász)
Legjobb mezőnyjátékos: Kecskés István (PMSC)

A végeredmény alapján az Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon a PVSK és a Szekszárd csapata vehetett részt.

Ezúttal is – mint eddig minden alkalommal - eljött az erdélyi Érmihályfalva együttese, és idén először meghívottként az eszéki veteránok is pályára léptek. A tornát Őze Tibor, a Veterán Labdarúgó Egyesület elnöke nyitotta meg, a résztvevőket Csank János egykori szövetségi kapitány, a torna nagykövete és Vámos Tibor, a Grassroots -, Fair Play-, Etikai-, és Kisebbségi Bizottság elnöke köszöntötte, valamint buzdította a minél felszabadultabb játékra.

A 12 csapatban 250-en, köztük egykori válogatott játékosok, mint például Tieber László vagy Fister Ferenc, illetve egykori kiváló első- és másodosztályú labdarúgók léptek pályára. A mérkőzéseken nagy odaadással, helyenként aktív labdarúgókat megszégyenítő szenvedélyességgel játszottak a csapatok, melyek tagjai játék közben – minden túlzás nélkül – évtizedeket fiatalodtak.

A hagyományoknak megfelelően az úgynevezett VIP-csoportban pedig Érmihályfalva, Eszék, Kelet-Magyarország és Budapest csapata versenyen kívüli, bemutató mérkőzéseket játszottak egymással. A szép számú érdeklődő között a lelátón helyet foglalt Répás Béla, az MLSZ grassroots bizottságának tagja, Bundzsák Gabriella, az egykori Vasas-legenda, Bundzsák Dezső lánya, és Bicskei Bertalan özvegye, akit a labdarúgó-társadalom a remek kapus, edző és szövetségi kapitány hű társaként, csak „Ani”-ként ismer. Egészségügyi okokból nem tudott jelen lenni az eseményen a két ferencvárosi ikon, dr. Fenyvesi Máté és Szűcs Lajos, valamint az ex-tatabányai legenda, Szabó György.

A remek hangulatú, mindvégig sportszerű torna győztese az örkényi csapat lett, miután a döntőben 2-0-ra legyőzték a Siófok gárdáját. A gólkirályi címet a szekszárdi Pfeffer Zoltán szerezte meg 5 találattal, a legjobb mezőnyjátékos Vas József a Videoton játékosa lett, míg a torna legjobb kapusa címet az örkényi Szabó Gyula érdemelte ki. A torna legidősebb játékosa a 78 éves Fister Ferenc volt, akit csapattársai a mai mapig is csak „Ficerének” szólítanak.

A torna végeredménye:

1. Örkény 
2. Siófok
3. Zalaegerszeg
4. Videoton
5. Pécsi VSK
6. Szekszárd
7. Nyíregyházi 70-kedők 
8. Kecskemét 
9. Veszprém
10. Miskolc 
11. DASE 
12. Szeged-Móraváros

Annyi bizonyos, aki látta a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált tanúsíthatja, hogy Szenes Iván örök becsű gondolata a mai napig is érvényes. „Nem csak a húszéveseké a világ…”

Fényképeket az alábbi linkre kattintva, a cikk végén lehet megtekinteni:

https://szocialis-programok.mlsz.hu/hir/veteranok-viadala-grassroots-fesztival-obudan

Forrás: www.mlsz.hu


Címkék:

További hírek

Általános
Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

2019-03-18 17:35:20

Kreditpontos továbbképzés Budapesten március 22.-én

A Labdarúgó Stílusképző Akadémia, mint az MLSZ szerződött partnere MLSZ Licencmegújító képzést tart 2019. március 22.-én. Budapesten.

Általános
Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

2019-03-12 19:05:28

Helyzetben Baranya - 2019. februári videóriportok

Helyzetben Baranya - februári videóriportok

Általános
MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

2019-02-20 08:29:35

MLSZ Kreditpontos Scout Tanfolyam

Játékosmegfigyelés edzőknek! Egy napos tanfolyam olasz sztár-trénerekkel március 10.-én.

Szponzorok