Világszínvonalú sportpályát avattak fel a Bükkösdi iskolában

2015. szeptember. 02., 18:17   |    

Világszínvonalú sportpályát avattak fel a Bükkösdi iskolában

Id. Dárdai Pál, korábbi bajnoki ezüstérmes labdarúgó és sikeres edző végezte el az első kezdőrúgást Magyarország egyik legkorszerűbb sportpályáján.

bukkosdfo2 A Magyar Diáksport Szövetség szívügye az iskolai sportolás népszerűsítése. Id. Dárdai Pál, korábbi bajnoki ezüstérmes labdarúgó és sikeres edző végezte el az első kezdőrúgást Magyarország egyik legkorszerűbb sportpályáján, amelyet az idei iskolakezdés napján adott át a gyerekeknek a Magyar Diáksport Szövetség. A speciális technológiával felújított pályán eddig a Bükkösdi Általános Iskola tanulói sportolhattak, az új létesítmény azonban mostantól alkalmassá válik körzeti Diákolimpia® versenyek lebonyolítására is. A Magyarországon egyedülálló, világversenyeken is használt speciális bevonattal ellátott, több sportág gyakorlására alkalmas pálya különlegessége, hogy elősegíti a sportolás alatti gyors mozgásokat, valamint fokozottan kopásálló. A felújítás a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére, a térség települési önkormányzatai, a KLIK helyi tankerületi igazgatósága és a Baranya Megyei Diáksport Tanács összefogásának köszönhetően jött létre. „Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a megújult bükkösdi sportpálya - amely egyszerre segíti a mindennapos testnevelést és diáksportot – állami és társadalmi összefogásból született. Az infrastruktúra megteremtése a köznevelési rendszerben alapvetően állami feladat, de itt a pályafejlesztés a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére az állami fenntartó szerv mellett egy támogató, a helyi önkormányzat és az iskola együttműködésében valósult meg, szép példát szolgáltatva a többi településnek.” mondta el Balogh Gábor az MDSZ elnöke, világ- és Európa-bajnok egykori öttusázó. Az 1987-ben alakult gyermek-és ifjúsági civil szervezet (MDSZ) a kezdetektől fogva elszántan dolgozik az iskolai sportolás és a mindennapi testmozgás népszerűsítéséért, valamint a tanulók egészségfejlesztéséért. A Mapei Kft-vel történő együttműködés keretében lehetőség nyílt egy iskola sportpályájának felújítására, amelyre egy olyan hátrányos helyzetű térségbeli iskolát választott ki az MDSZ, ahol a gyerekek rendszeresen vesznek részt diáksport-eseményeken. A bükkösdiek továbbá rendszeres résztvevői a Magyar Diáksport Napjának, valamint aktív tagjai a tanórán kívüli, diáksport-önkéntességen alapuló testmozgást népszerűsítő TE IS programnak is. A pályaátadón a térség polgármesterei, az iskola 140 tanulója, továbbá a teljes tanári kar megjelent. Az eseményt a legendás labdarúgó kezdőrúgása után egy jó hangulatú focimeccs és egy izgalmas kosárlabda mérkőzés kísérte, amelyet a település sportszervezője, Nemes László és Györkő Ernő fociedző közösen vezényelt le. [gallery columns="4" ids="27521,27514,27511,27508]

További hírek

Általános
Új öltözőépületet avattak Orfűn

2024-05-08 16:21:26

Új öltözőépületet avattak Orfűn

Múlt héten szerdán (május 01.) egy sportnap keretében a kivitelező és az önkormányzat jelképesen átadta az új öltöző épületét a felnőtt és az utánpótlás labdarúgóknak és a működtető sportegyesületeknek.

Általános
Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

2024-04-26 10:57:41

Baranya Vármegye Labdarúgásáért díj

A korábbi hagyományoknak megfelelően ebben az évben is díjazásban részesültek a vármegye labdarúgásáért végzett tevékenységükért arra érdemes személyek. Az ünnepélyes díjátadóra szerdán (ápr. 24.) került sor Pécsen.

Általános
Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

2024-04-23 07:42:20

Labdarúgó játékvezetői Talent nap Harkányban

A harkányi sporttelepen április.18-án megrendezésre került a Baranya Vármegyei Játékvezetői Bizottság által szervezett vármegyei talent nap, ahol gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a megye fiatal, tehetséges játékvezetői.

Általános
WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

2024-04-09 11:01:14

WEBINÁR - AZ A-VÁLOGATOTT FEJLŐDÉSE A SZÁMOK TÜKRÉBEN

A Magyar Labdarúgó Szövetség Kreditpontgyűjtő WEBINÁRT szervez!

Szponzorok